master04_image001

Turene til Storfosna og Kråkvåg

3. og 17. oktober

 

Tur-1.gif

Deltagerne samlet hos Randi og Paul Martin Grøntvedt

 

Tur-2.gif

Kaffe hos vertskapet Grøntvedt

 

Tur-3.gif

Hovde Gjestegård – tidligere Sør-Trøndelag Fylkes Husmorskole

 

Tur-4.gif

En pause underveis

 

(Klikk på bildene)

 

Tilbake

 

 

Historielagets turer har alltid hatt stor tilslutning. Denne gang ble det nødvendig å sette opp to turer for at alle skulle komme med. I invitasjonen til turen het det at for å komme med gjalt det om å ”komme først til mølla”. Som en forstår ble moderne markedsføring tatt i bruk for å øke interessen. Det slo til, men ikke bare det, - turkomiteen bestående av Torbjørn Lium, Oddbjørg Waltin og Oddvar Aarø hadde også kommet fram til et turopplegg som virkelig fristet.

På de to turene deltok i alt 85 personer fordelt over aldersgrupper fra 12 måneder til 85 år.

Turopplegget var som følger: Frokostbuffet på Bårdshaug Herregård, videre ferd mot Lensvik og Agdenes, ferje Valset-Brekstad og ferje Garten-Storfosna.

Rundtur på Storfosna og Kråkvåg med lokal guide, Ingar Kristian Lium med frue, som fortalte om Godset, moloen og fortet, m.m.

Kaffebesøk hos Randi og Paul Martin Grøntvedt, - ferje Storfosna-Garten, for så å spise middag på Hovde Gjestegård, tidligere Sør-Trondelag Fylkes Husmorskole.

Heimover: Brekstad, via Bjugn-Rissa, ferje Rørvik-Flakk. Hjemme i Klæbu ble det en rundkjøring til der påstigningene fant sted på morgenkvisten.

Til årstiden å være, var turdeltagerne heldig med været, og det var grunn til å nyte vakre senhøstes landskap. Det er også grunn til å trekke fram kaffebesøket på Kråkvåg hos vertspapet Grøntvedt, som ble noe mer enn et kaffebesøk. Sjelden har en sett og kommet innenfor ei slik prektig stuelån, restaurert i 2004, basert på to familier. ”Der skulle du ha vøri Toppen Beck!”

Det er også grunn til å trekke fram Hovde Gjestegård som et minne fra turen. Den framsto som nyrestaurert for året, og i følge talspersoner kostet restaureringen den nette sum av 52 milioner. Da må det selvfølgelig bli bra!

For noen av damene var den gamle husmorskolen et hyggelig gjensyn, i betraktning som tidligere elever. (Det gjaldt visst også for noen av herrene!)

Det er spesiell grunn til å takke Torbjørn for hans innsats som turleder gjemmon mange år, helt gratis er det grunn til å bemerke. Vi ser fram til nye turer med Torbjørn og Klæburuta.

 

Tekst: Lars Braa

Foto : Trond Eirik Hofstad