Historielagets julebord

Tanem Grendahus  25.11.15

 

Kake.jpg

 

 

 

Musikk.jpg

Musikantene Stina og Hilde

 

 

 

 

 

Laan 1.JPG

Teigen en vakker sommerdag . .

 

 

 

 

 

Aarsskrift.jpg

Lillian, Eivind og Astrid fra redaksjonskomiteen . .

 

 

 

 

 

Mat 1.jpg

 

 

For å kunne drive all frivillighet er det behov for mange «hjelpere». Da Klæbu historielag onsdag 25. november arrangerte sitt etter hvert tradisjonelle julebord, hadde omlag 50 av lagets støttespillere møtt frem.  For arrangøren, styret i hovedlaget, var det svært hyggelig at nesten dobbelt mange som høsten 2014 var påmeldt til «julesamlingen».

Som for ett år siden kunne leder i Klæbu historielag, Alf Steinar Tømmervold, ønske velkommen til en uformell hyggestund. «Spesielt velkommen til Reidun Svaan og Solveig Grendstad, enker etter to av grunnleggerne av Teigen, samt Kjellaug Forseth som satt i det første styret for Klæbu bygdemuseum», sa Alf Steinar.
Før hovedretten sodd ble servert, fikk vi en fin «forrett» ved Stina Moen Aune og Hilde Halsethmo. De to kulturskoleelevene briljerte med vakkert fløytespill; - en flott intro til julebordet med sodd + kaffe og kaker som dessert.

Mens forsamlingen hygget seg med bespisning og samtaler med de omkringsittende, var det flere som fikk ordet til forskjellig nyttig og interessant informasjon. I tur og orden kunne konferansier Alf Steinar, i tillegg til en gjennomgang av årets aktiviteter, «kalle frem»

  * Sjur Inge Øgaard, Klæbu bygdemuseum/Teigen
  * Astrid Grendstad, Redaksjonskomiteen/Klæbu

      bygdemuseum
  * Per Løvås, leder i Heimdal historielag/leder for

     arbeidsgruppen «Bauta på Flotten».

Sjur Inge berømmet all god hjelp fra museumskomiteen og andre i forbindelse med ulike arrangement.  Dessuten var det uhyre kjekt og viktig at folk kom og bidro på de faste dugnadskveldene; - denne sommeren ble disse gjennomført på tirsdagskvelder.
Sjur Inge skrøt også spesielt av komiteens egen Ronny Wigdahl. «Størst på å slå gras», sa Sjur Inge. «Uten han ville Teigen ha grodd ned», fastslo museumskomiteens leder.
Selv om ikke sommerværet i 2015 var like strålende hele tiden, hadde mange mennesker vært innom bl.a. Friluftsgudstjenesten, St. Hanshansfeiringen, og Familie-og friluftsdagen.
Ikke alt planlagt arbeid ble gjennomført denne sommeren, men besøkende på Teigen kunne spasere over en nybygd bru fra parkeringsplassen. Storarbeid i forbindelse med Mastua og ikke minst Låna ble utsatt, - delvis pga. avklaringer mht. eierforhold.

Astrid informerte forsamlingen om Årsskrift 2015

/Kalender 2016. Hun rettet først en stor takk til alle bidragsytere /skribenter i Årsskriftet.  Med Friluftsåret år som hovedtema hadde stofftilgangen vært svært stor. Ikke alle innleverte artikler fikk plass i årets 60-siders eksemplar. Som Astrid spesielt poengterte var det første gang at  baksiden hadde et bilde fra «kvinnens domene».  Hun ba oss også legge merke til bildet på forsiden; - en gammel sammenleggbar skinnbåt.
Bjørn Rønningen hadde, som i fjor, hatt hovedansvaret for kalenderen. En imponerende innsats med fotoer av landemerker i Klæbu; - og disse var, iflg. Astrid, fotografert «i rett måne».

Astrid holdt deretter et interessant foredrag om 40-årsjubilanten Klæbu bygdemuseum/Teigen. Kjellaug Forseth, en av kveldens hedersgjester, var eneste kvinne i det første museumsstyret. Styret bestod ellers av Ole Svaan, Gulbrand Grendstad, Paul Rønningen og Johan Dragsten.

Les hele foredraget til Astrid . .

Per Løvås, spesielt invitert gjest fra Heimdal historielag, takket på en humoristisk måte for invitasjonen til julesamlingen. Per minte oss også om de 15, deriblant 5 klæbygger, som omkom i «Tillerraset « for snart 200 år siden. Den 07. mars neste år planlegges det en avdukingsseremoni på Flotten. Per berømmet ellers Atle Elverum for hans fine arbeid med bautaen.

Før Alf Steinar avrundet kvelden med trekning av loddsalget, ba han en av nestorene i historielaget, Martha Grendstad, komme frem. «Jeg har hørt at du er snart er 80 år, sa Alf Steinar. «Gratulerer!»
Om ikke alle fikk kjøpt lodd/ikke alle kunne dra heim med gevinster, så det ut til samtlige hadde hatt en trivelig onsdagskveld.

Ragnar Thesen