Familie- og friluftsdag på Teigen

3. september

Musikk2.JPG

Folk1.JPG

Elias1.JPG

 

Folk2.JPG

 

 

 

 

 

Speider2.JPG

Popkorn i badekar . . ?

 

I strålende høstvær ble Kulturuka avsluttet med familie- og friluftsdag her på Teigen med aktiviteter for både for barn og voksne.

Klæbu Musikkorps startet dagen med fengende musikk, og melodien 'Trivelige Trøndelag' satt de besøkende i den rette stemning.

Sjelden har friluftsdagen hatt så mange besøkende, parkeringsplassene var fulle, trolig var rundt femhundre besøkende innom i løpet av dagen.

Speiderne i Klæbu utgjør en stor del av familiedagen. De kom hit allerede lørdag - satte opp leir, fyret opp leirbål og overnattet i telt, gapahuk.

Utover dagen viste speiderne sine ferdigheter i førstehjelp, livlinekasting, saging og hugging av ved, og matlaging. Spennende ble det da de prøvde å lage popkorn i et stort badekar. Eksperimentet gikk dessverre galt denne gang, popkornet tok fyr !

 

Speider5.JPG Speider1.JPG

Popkornet tok fyr - men på grillen gikk det bedre.

Speider3.JPG Speider4.JPG

 

Loko1.JPG

 

Lokomobilen  ble fyrt opp og kyndig passet på av Erik Foss. Den ble produsert i England i 1904, og kom til Brenne Sagbruk på Skogn i 1924.

I 1953 kom den til Halland sagbruk på Garli.

Museet fikk den i 1984.

Loko5.JPG

 

Også i år hadde vi besøk av Redningsselskapet og 'Redningsskøyta' Elias, kjent fra TV og barnebøker.

Elias2.JPG

 

Elias og mannskapet fikk en travel dag, og mange fikk seg en tur på sjøen.

 

Elias3.JPG

 

Dyr1.JPG

 

Bondelaget hadde tatt med seg både kalver, gjeiter og høns, og kanskje fikk noen den første nærkontakt med 'dyr fra bondegården'.

 

Dyr3.JPG Mel1.JPG

. . hvordan lager vi mel ?

 

 

 

 

 

Mat1.JPG Mat2.JPG

. . uten mat og drikke . .

O-avdelingen fra Klæbu IL hadde lagt ut quizposter på området, og sørget for hjernetrim. Denne gang skulle vi fram til et stedsnavn.

 

Quiz1.JPG Quiz2.JPG

 

En trivelig dag

 

 

på Teigen !