Familiedag på Teigen 4. september

 

B1.jpg

 

B2.jpg

 

B3.jpg

 

Det ble en strålende dag på Teigen i går, og det sosiale livet er i ferd med å ta seg opp igjen etter pandemien. Svært mange både store og små var innom Bygdemuseet i løpet av dagen

Klæbu musikkorps innledet som vanlig med god korpsmusikk. Overraskende var det at også ungdomskorpset stilte opp denne gangen i nypressede uniformer – en stilig gjeng. Etterpå fikk de servert kaffe, saft og sjokoladekake i nyhuset.

Lørdags kveld etablerte speiderne leir på grassletta og bygde opp en spennende aktivitetsleir for både barn og voksne. Spesielt populært er den tradisjonelle popkornpoppingen i badekaret. Dette er noe unikt fra klæbuspeiderne som må oppleves.

Vi gjorde også et eksperiment med et par salgsboder denne gang. Bjørn Bollandsås fra Klæbu knivklubb stilte med kniver delvis produsert i smia vår i Bjørklimarka hvor det var åpne dører for demonstrasjon av smedyrket. Mens Gunhild Romundset stilte med flotte egenproduserte tovede varer i mange ulike fasonger og farger.

Og så var det historielagets dugnadsgjeng da, som legger ned en betydelig innsats for at de besøkende skal kunne få seg en matbit i form av rømmegrøt og spekemat og nystekte vafler og kaffe mm. Over 6 timer stod de på i nyhuset og mastua. Det står det stor respekt av og de får den skryten av maten de virkelig fortjener.

Og så er det den unike plassen ved Selbusjøen da. Med det været vi fikk i går så taler bildene for seg.

Stor takk til både dugnadsfolk og besøkende for en veldig fin dag.

Alf Steinar Tømmervold

 

B4.jpg