Medlemstur til Tingvoll - 24. september

 

B1.jpg

 

B2.jpg

 

B3.jpg

 

B4.jpg

 

B8.jpg

 

B9.jpg

 

B11.jpg

 

 

 

Endelig skulle vi få til en medlemstur igjen etter 2 års pause. Kanskje derfor var interessen ekstra stor denne gangen og vi måtte leie største buss for å få med de 55 påmeldte. Denne gangen var målet å besøke «gammelpresten» Toril på Tingvoll etter stående invitasjon under friluftsgudstjenesten på Teigen i vår.

Som vanlig når vi drar vestover starter turen med god frokost på Bårdshaug herregård. Deretter ble det en lengre busstur til Kvanne fergeleie i Surnadalen. Mye fint å se på undervegs av både gårder og natur. Og med gode rebuser av forfatter Kai, gikk turen raskt unna. Etter kort fergetur Kvanne – Rykkjem, kjørte vi på nyvei inn til Tingvoll sentrum hvor Toril tok imot oss ved Tingvoll kirke. Toril hadde ordnet med guide og organist; Tor Strand. Omvisningen i en spesiell kirke fra 1180 ble en stor opplevelse med orgelmusikk og sang av Toril. Tror bildene gir et inntrykk av medlemmenes begeistring.

Toril inviterte oss til sitt hjemsted Bergem, en middels stor gård som Toril har tatt over etter sin far Auden Bergheim som vi også fikk stifte bekjentskap med. Auden har bygd opp et stort gårdsmuseum. Der ble det omvisning og full oppdisking med kaffe og kaker.

Etter besøket på Bergem gikk turen til Tingvoll fjordhotell til middagsbuffet med mat som smakte; pepperlaks og karbonader med tilbehør. Hjemmelaget karamellpudding og kaffe til dessert til slutt gjorde at de reisende sank dypt i bussetene da vi kjørte videre mot Halsa og ferga Kanestrøm – Halsa. Målet i Halsa var Otnes brygge som eies av Halsa historielag. Otnes brygge er et gammelt handelssted med butikk og brygge. Der møtte vi Kåre Hendset og Bjørn Fjærli fra historielaget som ga oss en interessant orientering om lagets aktiviteter (bl.a. historien fra brygga, geitbåtmuseet og fosskonserten). Sølvi Figenschou sørget for kaffe og vafler spesial før vi returnerte over Hemnekjølen til Klæbu. Da hadde vi vært på farten i 14 timer og hadde med oss mange opplevelser i bagasjen. Alle var vi enige om en trivelig og sosial tur.

Stor takk til alle som var med og fikk turen i stand og ikke minst til vår faste sjåfør over mange tiår; Torbjørn Lium

Alf Steinar Tømmervoll

 

B5.jpg

 

 

B7.jpg

 

B10.jpg

 

 

 

 

 

B12.jpg